Een bouwplan voor een woning laten maken is een investering. Er zijn in de basis twee manieren waarop u aan een bouwplan kunt komen. Welke u kiest is afhankelijk van uw specifieke wensen.

1. Plan op maat
2. Project/ catalogusplan

Plan op maat

Hierbij kunt u al uw specifieke wensen aangeven (bijvoorbeeld u wilt alleen zicht op uw tuin, of u wilt daglicht in al uw ruimtes, of u wilt de woonetage minimaal 3 meter vrije hoogte, ga zo maar door). Veel uitbreidingen en verbouwingen zijn plannen op maat, hierbij wilt u vaak om specifieke redenen en dus wensen aan beginnen.

Is een plan op maat duur? Niet specifiek, Atelier 007 kan een plan met technische omschrijving maken waardoor u een vergelijkbare begroting kunt laten maken bij verschillende uitvoerende partijen. Doordat deze zelf niets hoeven te tekenen en dit in concurrentie gaat, levert dit u een behoorlijk voordeel op.

Het grootste voordeel, u krijgt uw persoonlijke ontwerp voor de beste prijs.

Project/ catalogusplan

U kiest een woning uit een catalogus of in een project, hier kunt u eventueel opties bij aangeven. Voordeel: u kunt vaak al een voorbeeldwoning bekijken. Nadeel: Zodra u gebruik maakt van opties, gaat de teller lopen. Het ontwerp is minder persoonlijk en maakt vaak geen gebruik van de kwaliteiten van de locatie van uw bouwkavel.

Het is belangrijk om te bouwen wat voor u betaalbaar en wenselijk is en waar u een maximaal woongenot uit kunt halen. Uw woning kan levensbestendig gebouwd worden.

Voor diverse werkzaamheden binnen een bouwproject zijn -afhankelijk van uw bouwlocatie- subsidies mogelijk. Ook zijn er subsidies en ondersteuningen mogelijk bij verscheidene soorten van bouw. Bijvoorbeeld collectief bouwen. Hierdoor kunnen de kosten op bijvoorbeeld de werkzaamheden van Atelier 007 beperkt worden! Advies en/ of informatie hierover kunt bij ‘contact’ opvragen.

Back To Top