In Apeldoorn is een villa verbouwd en uitgebreid. De opdrachtgever had enkele eisen: licht en uitzicht. Hierdoor is de vorm en oriëntatie bepaald.

<h2>Uitzicht</h2>

De uitbouw heeft een verdraaiing/ knik die het mogelijk maakt om de volledige zeer diepe achtertuin te kunnen overzien. Deze tuin ligt geknikt ten opzichte van de woning. En nu is er vanuit de nieuwe ruimte een volledig zicht op de tuin, maar ook op de bestaande klassieke gevel van de villa. Er is een doorkijk vanuit de bestaande eetkamer door de uitbreiding. De ruimtes hebben daardoor via zicht verbinding met elkaar zonder dat ze aan elkaar grenzen.

<h2>Daglicht</h2>

Het daglicht moest zo ver mogelijk in de woning binnen komen. Om dit mogelijk te maken is een lichtstraat gemaakt. De knip tussen de woning en de nieuwe uitbreiding die zo ontstond was een aanleiding om letterlijk met de klassieke stijl van de villa te breken. De nieuwbouw is in een strakke moderne vorm uitgevoerd. Door niet een onmogelijke kopie van de prachtige klassieke villa achter de woning te bouwen is juist de originele stijl gerespecteerd. De villa en de uitbouw versterken hierdoor elkaar.

<h2>Villa verbouwen Apeldoorn gereed</h2>

Foto’s

Villa verbouwen Apeldoorn gereed-Atelier007-bouwkunde-architectuur-uitbouw-verbouw-vergunning-wit-stucwerk-licht-apeldoorn-zicht-002

Villa verbouwen Apeldoorn

 

Villa verbouwen Apeldoorn gereed-Atelier007-bouwkunde-architectuur-uitbouw-verbouw-vergunning-wit-stucwerk-licht-apeldoorn-zicht-001

Villa verbouwen Apeldoorn