nieuwbouw vakantiewoning noordwolde

Deze vakantiewoning is onderdeel geweest van een prijsvraag van Interra uit Joure.
Het plan is opgenomen in de catalogus.
De woning bestaat uit hout en glas en is tuin gericht, de zijde naar de straat is zeer gesloten om een maximale privacy te creëren.
Dit project is door ZienderOgen Kunst in studiemateriaal opgenomen.
Ontwerp: Robert Slot en Gerard ter Hofte


 

Atelier007-Schuur-Diepenheim-hut-padoek-overstek-pergola-veranda-serre-overdekt-terras-tuin-woningontwerp-villa-nieuwbouw-verbouw

Bijgebouw met veranda

Atelier007 heeft een bijgebouw met veranda ontworpen in Diepenheim van onder andere Padoek (hout soort) met een groot overstek dat als veranda een overdekt terras in de tuin mogelijk maakt. (Woningontwerp nieuwbouw villa Atelier 007).

Alle wensen van de opdrachtgever zijn in het ontwerp verwerkt, zoals het vrij kunnen zitten in eigen tuin met uitzicht en voldoende (dag)licht. In het ontwerp is rekening gehouden met een logische routing en afwerking, daardoor zijn er geen extra hekjes en poortjes nodig en is er een logische plek voor diverse faciliteiten (containers/ houtopslag/ enz.)

Atelier007-Schuur-Diepenheim-hut-padoek-overstek-pergola-veranda-serre-overdekt-terras-tuin-woningontwerp-villa-nieuwbouw-verbouw
Ontwerp voor een schuur/ berging met veranda – overdekt terras

Verbouwing boerderij

atelier007-gerard-ter-hofte-boerderij-woning-Enschede-Oldenzaalsestraat-verbouwing-spanten-hout-vide-tuinkamer-keuken-architectuur-bouwkunde-008  atelier007-gerard-ter-hofte-boerderij-woning-Enschede-Oldenzaalsestraat-verbouwing-spanten-hout-vide-tuinkamer-keuken-architectuur-bouwkunde-005 atelier007-gerard-ter-hofte-boerderij-woning-Enschede-Oldenzaalsestraat-verbouwing-spanten-hout-vide-tuinkamer-keuken-architectuur-bouwkunde-004 atelier007-gerard-ter-hofte-boerderij-woning-Enschede-Oldenzaalsestraat-verbouwing-spanten-hout-vide-tuinkamer-keuken-architectuur-bouwkunde-003  atelier007-gerard-ter-hofte-boerderij-woning-Enschede-Oldenzaalsestraat-verbouwing-spanten-hout-vide-tuinkamer-keuken-architectuur-bouwkunde-001Aan de rand van Enschede staat een woonboerderij waar een verbouwplan voor gemaakt is. In de bestaande toestand is er geen beleving van alle ruimte (ca. 2000 m3!) die er in de boerderij zit, op dit moment wordt alleen de begane grond gebruikt en is er zelfs een verlaagd plafond onder de karakteristieke spanten gemaakt. In het nieuwe plan komt de bestaande spantenconstructie weer in het zicht en wordt het volledig volume benut. Door middel van grote vides en daglichttoetreding in het midden van de boerderij wordt de ruimte- en lichtbeleving enorm versterkt.