Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_024

Werkgebouw Erve De Worse

Werkgebouw Erve De Worse

In het buitengebied van Hof van Twente, het buurtschap Herike in Markelo,  wordt aan de Worsinkweg een energiezuinig werkgebouw ‘De Worse’ ontwikkeld en gerealiseerd.

Voor deze procedure is een planvorming noodzakelijk, waarop de gemeente op bestemmingsplanniveau zijn medewerking heeft verleend.

De agrarische activiteiten zijn beëindigd en de bebouwing zal opgeknapt en hergebruikt worden, met name de boerderij, het ‘kokhoes’ en de dwarsritschöppe. De oude koeienstal zal gesloopt worden. Op die plek komt een nieuw bedrijfsgebouw, ontworpen door Atelier 007. Het plan is ingepast in het geweldig bijzondere essenlandschap van Markelo.

De opdrachtgever heeft prachtige ambities om er een broedplaats voor jonge ondernemers te realiseren. Behalve werkplekken bieden de werkruimtes ook onderzoeksruimte.
Het werkgebouw heeft een flexibele indeling en zou gebruikt kunnen worden als bijvoorbeeld een flexibele werkplek locatie voor zelfstandigen zonder voldoende kantoor en/of werkruimte.

Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_025

De Broedplaats De Worse is transparant en toegankelijk.

Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_024

Door de overstekken biedt het een bescherming aan het bouwwerk en zijn gebruikers.

Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_023

De ligging is op een natuurlijke wijze ingepast in en met respect voor het bestaande landschap

Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_022

De materialen zijn natuurlijk (hout) en de vorm is duidelijk afgeleidt van de koeienstal die op die plek staat.

Atelier 007 Architetuur Bouwkunde Ontwerp De Worse Markelo Werkgebouw Duurzaam Ecologisch Transparant_027

De ruimtes kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld bijeenkomsten zoals vergaderingen en presentaties.

Atelier007-werkgebouw-twente-buitengebied-rood-voor-rood-bestemmingsplan-hout-spant-kap-transparant-bouw-001

Het pand zal duurzaam en toegankelijk worden gerealiseerd.

Zie ook:

Maarkels Nieuws

Ontwerp en Beeldmateriaal: Atelier 007

nieuwbouw vakantiewoning noordwolde

Deze vakantiewoning is onderdeel geweest van een prijsvraag van Interra uit Joure.
Het plan is opgenomen in de catalogus.
De woning bestaat uit hout en glas en is tuin gericht, de zijde naar de straat is zeer gesloten om een maximale privacy te creëren.
Dit project is door ZienderOgen Kunst in studiemateriaal opgenomen.
Ontwerp: Robert Slot en Gerard ter Hofte


 

atelier 007 herdenkingsmonument zenderen huize lidwina verzet knokploeg retraitehuisweg

Herdenkingsmonument Zenderen

Herdenkingsmonument Zenderen

[werk in uitvoering]

atelier 007 herdenkingsmonument zenderen huize lidwina verzet knokploeg retraiteweg
Herdenkingsmonument Zenderen, ontwerp: Atelier 007  (Gerard ter Hofte i.s.m. Mark ter Hofte)

Aan het eind van de tweede wereldoorlog zijn in Zenderen 3 verzetsmensen door de Duitse bezetter gefusilleerd.

Ter nagedachtenis en herdenking van de gevallenen is in overleg met de nabestaanden door Atelier 007 een nieuw verzetsmonument ontworpen.

Het monument staat onder enkele indrukwekkende Eiken, op een steenworp afstand van Huize Lidwina.

Onder andere op 23 september 2014 werd herdacht dat de overval op Huize Lidwina had plaatsgevonden.
Dat was 70 jaar daarvoor, op 23 september 1944.

Locatie van het nieuwe monument: Retraitehuisweg in Zenderen.

Meer info:
Huize Lidwina
Wikipedia

Betrokken bij ontwerp & realisatie:
Gemeente Borne,
Noaber Bouw,
Spijkers Metaal,
Stefan Jaspers Tuin & Landschap,
Atelier 007

Atelier007 Schuurwoning woonschuur wonen in een schuur 002

Wonen in een schuur

Wonen in een schuur

In een schuur wonen? Ja, dat kan! Niet zomaar een schuur; een schuurwoning!

Met deze woning is een leefruimte gecreëerd die zorgt voor geborgenheid, privacy en openheid richting het landschap.

Door te kiezen voor een zichtbare houtconstructie beleef men de woning op een natuurlijke manier.

En aan de hand van gemaakte keuzes en concessies is het ontwerp steeds beter geworteld op zijn plek, en bij de opdrachtgever.

Bij dit ontwerp is respect voor de omgeving een belangrijk onderwerp.

De toegepaste materialen, de houtskeletbouw bouwmethodiek, de overstekken en de oriëntatie zorgen onder andere voor een fijn en natuurlijk binnenklimaat.

De trias energetica speelt al vele jaren een belangrijke rol bij het ontwerpen en realiseren van een gebouw, zo hier ook.

Wat bij deze woning een grote wens was, is het minimaal toepassen van installaties.

Door ruimtes goed op elkaar af te stemmen heeft de woning een laag energieverbruik.

Dit is van belang voor de kosten op lange termijn; bij een auto kijkt men ten slotte ook niet alleen naar de aanschafprijs. Het verbruik en onderhoudskosten spelen een zeer grote rol voor uw budget op korte, maar zeker op lange termijn.

Atelier007 Schuurwoning woonschuur wonen in een schuur 002

Atelier007 Schuurwoning woonschuur wonen in een schuur 001Atelier007 Schuurwoning woonschuur wonen in een schuur 003

20150203_Atelier007_boekWERKmarkelo-artistimpressie

Bibliotheek wordt kennis- en ondernemershuis

De bibliotheek wordt een kennis- en ondernemershuis en zal een transformatie ondergaan. De bibliotheek zal gecentreerd worden in het oude bouwdeel ‘onder de spanten’. De overige ruimte zal gebruikt gaan worden als een ondernemershuis; flex-, vaste, en afsluitbare werkplekken met een vergaderruimte. Centraal zal een stamtafel het verbindingspunt zijn tussen de diverse ruimtes en functies. De naam van het kennishuis: Boekwerk Markelo

Klik hier voor de link naar het artikel van de Twentsche Courant Tubantia.

20150203_Atelier007_boekWERKmarkelo-artistimpressie
20150203_Atelier007_boekWERKmarkelo-artistimpressie
Atelier007-Schuur-Diepenheim-hut-padoek-overstek-pergola-veranda-serre-overdekt-terras-tuin-woningontwerp-villa-nieuwbouw-verbouw

Bijgebouw met veranda

Atelier007 heeft een bijgebouw met veranda ontworpen in Diepenheim van onder andere Padoek (hout soort) met een groot overstek dat als veranda een overdekt terras in de tuin mogelijk maakt. (Woningontwerp nieuwbouw villa Atelier 007).

Alle wensen van de opdrachtgever zijn in het ontwerp verwerkt, zoals het vrij kunnen zitten in eigen tuin met uitzicht en voldoende (dag)licht. In het ontwerp is rekening gehouden met een logische routing en afwerking, daardoor zijn er geen extra hekjes en poortjes nodig en is er een logische plek voor diverse faciliteiten (containers/ houtopslag/ enz.)

Atelier007-Schuur-Diepenheim-hut-padoek-overstek-pergola-veranda-serre-overdekt-terras-tuin-woningontwerp-villa-nieuwbouw-verbouw
Ontwerp voor een schuur/ berging met veranda – overdekt terras

BTW verlaging renovatie en verbouwingen verlengd

Atelier007-BTW-verlaging-renovatie-en-verbouwingen-huis

Goed nieuws voor u wanneer u wilt verbouwen! Door een tijdelijke maatregelen van de overheid is een verbouwing ca. 15% goedkoper voor u!! Het lage BTW tarief van 6% (ipv 21%) is van toepassing voor uw ontwerp en bouwtekeningen wanneer de verbouwing of renovatie ook begeleidt wordt.

Samen met het voordeel wat u kunt behalen door uw plan bij diverse aannemers neer te leggen is uw droomverbouwing naar uw eigen wensen dichterbij dan ooit!

Zie ook ‘belastingdienst’,

BTW verlaging renovatie en verbouwingen

Staatssecretaris Weekers (Financiën) verlaagt per 1 maart 2013 tijdelijk het btw-tarief voor renovatie en verbouwingen van woningen ouder dan twee jaar naar 6%. Het verlaagde btw-tarief is geldig  voor de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

Atelier007-bouwkunde-architectuur-uitbouw-verbouw-vergunning-wit-stucwerk-licht-apeldoorn-zicht-001

Verbouwing Villa

In Apeldoorn is een villa verbouwd en uitgebreid. De opdrachtgever had enkele eisen: licht en uitzicht. Hierdoor is de vorm en oriëntatie bepaald.

<h2>Uitzicht</h2>

De uitbouw heeft een verdraaiing/ knik die het mogelijk maakt om de volledige zeer diepe achtertuin te kunnen overzien. Deze tuin ligt geknikt ten opzichte van de woning. En nu is er vanuit de nieuwe ruimte een volledig zicht op de tuin, maar ook op de bestaande klassieke gevel van de villa. Er is een doorkijk vanuit de bestaande eetkamer door de uitbreiding. De ruimtes hebben daardoor via zicht verbinding met elkaar zonder dat ze aan elkaar grenzen.

<h2>Daglicht</h2>

Het daglicht moest zo ver mogelijk in de woning binnen komen. Om dit mogelijk te maken is een lichtstraat gemaakt. De knip tussen de woning en de nieuwe uitbreiding die zo ontstond was een aanleiding om letterlijk met de klassieke stijl van de villa te breken. De nieuwbouw is in een strakke moderne vorm uitgevoerd. Door niet een onmogelijke kopie van de prachtige klassieke villa achter de woning te bouwen is juist de originele stijl gerespecteerd. De villa en de uitbouw versterken hierdoor elkaar.

<h2>Villa verbouwen Apeldoorn gereed</h2>

Foto’s

Villa verbouwen Apeldoorn gereed-Atelier007-bouwkunde-architectuur-uitbouw-verbouw-vergunning-wit-stucwerk-licht-apeldoorn-zicht-002
Villa verbouwen Apeldoorn

 

Villa verbouwen Apeldoorn gereed-Atelier007-bouwkunde-architectuur-uitbouw-verbouw-vergunning-wit-stucwerk-licht-apeldoorn-zicht-001
Villa verbouwen Apeldoorn

 

 

Atelier007-bouwkunde-architectuur-detail-tekening-bouwkundig-vergunning-CAD-referentie

Verbouwing Hengelo-O opgeleverd

Nieuwe foto’s volgen.

Voor een woning in Hengelo zit de uitbreiding/ verbouwing er bijna op! Aansluitend op de bestaande stijl wordt er een maatwerk uitbreiding aan de voorzijde van de woning gerealiseerd. De uitbreiding levert aan de voorzijde een vergroting van de woonkamer op, binnen wordt het plafond doorgezet, zodat er geen erker-achtige ‘nis’ ontstaat maar een woonruimte met ruime plafondhoogte zonder besef van een aanbouw te hebben, de ruimte hoort bij de woning. Eén van de uitdagingen was dat er metselwerk boven het bestaande kozijn verwijderd moest worden om de bestaande plafondhoogte voort te zetten (dat moest tijdelijk zweven, omdat er nog geen ondersteuning was van de nieuwe uitbouw). Een andere was het vergunningstraject. Door samenwerking en goede voorbereiding door alle meewerkende partijen is dit goed voorbereid, doordacht en uitgevoerd waardoor meer mogelijk bleek dan door sommigen werd gedacht. Hieronder enkele foto’s van de voortgang.
zie ook plan uitbreiding Hengelo.

Werkzaamheden Atelier 007: vooroverleg wensen opdrachtgever, overleg gemeente (bestemmingsplan & welstand), ontwerp, bouwkundig tekenwerk, coördinatie constructeur, vergunningsaanvraag, impressies (3D)

atelier007-gerard-ter-hofte-uitbouw-aanbouw-hengelo-metselwerk-daglicht-lichtinval-jaren-30

Atelier007-gerard-ter-hofte-verbouwing-uitbreiding-erker-hengelo-metselwerk-000

 

 

atelier007-gerard-ter-hofte-verbouwing-uitbreiding-erker-hengelo-metselwerk-ruimte-002

atelier007-gerard-ter-hofte-verbouwing-uitbreiding-erker-hengelo-metselwerk-ruimte-001

atelier007-gerard-ter-hofte-verbouwing-uitbreiding-erker-hengelo-metselwerk-ruimte-004

atelier007-gerard-ter-hofte-verbouwing-uitbreiding-erker-hengelo-metselwerk-ruimte-003

Atelier007-bouwkunde-architectuur-detail-tekening-bouwkundig-vergunning-CAD-referentie
Atelier007-bouwkunde-architectuur-detail-tekening-bouwkundig-vergunning-CAD-referentie

foto’s: Steven Karsseboom

Verbouwing villa

Deze villa staat op een lang smal kavel met een knik. De knik is vlak achter de achtergevel, waardoor de tuin niet volledig te overzien was vanuit de villa.
Door de uitbouw gedraaid ten opzichte van de villa te plaatsen is er vanuit de nieuwe leefruimte maximaal verbinding met de tuin. Tevens kun je vanaf je eettafel de klassieke achtergevel van de woning zien, het statige gevoel blijft hierdoor optimaal. Dit wordt nog meer versterkt doordat de uitbouw door een glazendak en puien gescheiden is van de villa.

Werkzaamheden Atelier007: overleg wensen opdrachtgever, ontwerp uitbouw, visualisatie (3D), bouwkundig tekenwerk, ondersteuning vergunningsaanvraag.

Atelier007-gerard-ter-hofte-villa-uitbreiding-monument-stadsgezicht-stucwerk-glas-uitzicht-eet-woon-kamer-700x525-001Atelier007-gerard-ter-hofte-villa-uitbreiding-monument-stadsgezicht-stucwerk-glas-uitzicht-eet-woon-kamer-002-bestaand